Snart er det klart for den digitale lesekampanjen Sommerles.no. Sammen med barn fra over 380 andre kommuner kan alle barn fra 1.-7.klasse i  Sør-Aurdal kommune fra 1. juni være med på Norges kuleste lesekampanje!

Torsdag 27. juni kl. 18.00 holdes konserten "Vennskap over landegrenser" i Hedalen stavkirke.

Lørdag 29. juni kl. 13.00 holdes det konsert i Bagnskleivtunnelen "Døråpner"

Billetter og mer informasjon: www.sommersymfoni.no

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Sør-Aurdalshallen begynner å ta form som kommunens storstue i kommunesenteret på Bagn. Bygget skal huse bl.a. idrettshall, svømmehall, kulturskolelokaler, skolelokaler og være kulturarena.

Sør-Aurdal kommune ønsker å invitere kunstnere fra kommunen til utsmykking av bygget innvendig. Arealer som er aktuelle for utsmykking, er veggflater i fellesarealene; foajé og gang i 1. og 2. etg., og trappoppgang.

Denne uka har to nye tilskuddsordninger i jordbruket blitt digitale. Nå går det raskere å søke om SMIL-midler og tilskudd til drenering av jordbruksjord, og søkerne får raskere svar.

Mer informasjon om tilskuddsordningene og hvordan du søker: https://www.fylkesmannen.no/innlandet/landbruk-og-mat/miljotiltak-i-jordbruket/enklere-a-soke-tilskudd-til-drenering-og-miljotiltak-i-jordbruket/

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

I disse dager kunngjør vi ledig 3 læreplasser fra august; en plass i hvert av fagene helsearbeider, barne- og ungdomsarbeider og institusjonskokk – se egen annonse under "Ledige stillinger".

Sør-Aurdal kommune har vært lærebedrift og tatt inn lærlinger i 23 år, og har i løpet av denne tiden uteksaminert mer enn 40 nye fagarbeidere, noe vi er stolte av! Svært mange av disse er i dag i fast jobb hos oss. Uten fagarbeidere stopper samfunnsmaskineriet, og vi trenger mange flere i årene som kommer.

Prosessen med bygging av Sør-Aurdalshallen går sin gang, og her kan du følge med på framdrifta: https://kunde.byggekamera.no/?u=sor-aurdal-kommune&camera=BK0129&width=fullsize

Bildene blir oppdatert hver 10 min på dagtid, og det vil bli laget en film av bygginga etterpå.

Gjennom Kulturminnefondet kan private eiere få støtte til tiltak for å bevare sine verneverdige kulturminner. Også frivillige lag og foreninger, enten de eier kulturminnene selv eller forvalter dem på vegne av andre, kan søke.

Fra 2. januar 2019 er det nye åpningstider på hovedbiblioteket, Bagn:

• tirsdager fra 12-18
  • onsdager og fredager fra 10-15
  • Lørdager stengt

Grunnen til at vi stenger lørdager er at bruken av biblioteket denne dagen har gått ned de siste årene. Derimot har bruken de andre ukedagene økt. Det er særlig elever ved skolene som bruker biblioteket mer. For å kunne yte bedre service til blant andre skolen og elevene, stenger vi lørdager og flytter da bemanningen til de dagene i uka da biblioteket blir mest brukt.

Åpningstidene ved filialene er som før:
Begnadalen filial: mandager fra 11-17.
Hedalen filial: tirsdager 11-14 og torsdager 11-18

Artikkel om inkluderende arbeidsliv i NAV nyhetsbrev desember 2018

På Sør-Aurdalsheimen har de jobbet bevisst over lengre tid for å inkludere fremmedspråklige. Dette har etter hvert gitt gode resultater.

Les mer om Sør-Aurdalsheimen her.

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Sør-Aurdal kommune vil fra 01.09.18 sende ut fakturaer digitalt til de som pleier å motta fakturablanketter i posten. De som har e-faktura, avtalegiro eller mottar faktura som e-post, vil ikke bli berørt av dette. Slike avtaler vil du fortsatt kunne lage.