Influensavaksinering i Sør-Aurdal 2022/2023

Influensavaksinering illustrasjon - Klikk for stort bildeÅrets influensavaksine har kommet, vaksineringen vil foregå ved Bagn Legesenter

• Ring Bagn Legesenter tlf 61 34 85 50 eller 469 53 413 for å avtale tidspunkt.

Vaksinen koster 200,- (Ta med kontanter).

Du kan ikke møte opp om du blir syk, ta da kontakt så holder vi av en vaksine til deg.

De som har time hos lege ved Bagn Legesenter i oktober/november vil få tilbud om vaksinering samtidig med legebesøket og behøver ikke å bestille time.

Kommuneoverlegen.

Personer i følgende risikogrupper bør ta influensavaksine årlig:

• Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
  • Alle fra fylte 65 år
  • Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine
  • Prematurt fødte barn, særlig barn født før uke 32 i svangerskapet, fra 6 måneder (kronologisk alder) til 5 år.
  • Barn og voksne med:
    • kronisk lungesykdom (inkludert astma),hjerte- og karsykdom (annet enn velregulert høyt blodtrykk),
    • diabetes type 1 og 2,
    • leversvikt eller nyresvikt,
    • kronisk nevrologisk sykdom eller skade,
    • nedsatt immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (f.eks. organtransplanterte, kreft, HIV, reumatoid artritt og andre sykdommer),
    • svært alvorlig fedme (KMI over 40)
  • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege (f.eks. personer med medfødte kromosomavvik, genetiske syndromer og sammensatte kromosomavvik som ikke er klassifisert annet sted)

I tillegg anbefales influensavaksine til: