Videokommunikasjon

Komp - videokonferanse for eldre.

Det kan være vanskelig å holde kontakten med familie og besteforeldre, og noe av grunnen kan være lange avstander og tid som ikke strekker til.
KOMP er en skjerm med kun én knapp, laget spesielt for de som ikke mestrer smarttelefoner og nettbrett. Med komp kan hele familien enkelt koble seg via en app, og sende bilder, meldinger og gjennomføre toveis videosamtaler til f.eks. bestemor eller bestefar.

Enkel i bruk
Skjermen har høy kontrast og stor tekst så det skal være lett å se innholdet.    

Ingen touchskjerm
Med redusert finmotorikk og tørre fingertupper kan det være utfordrende å bruke touchskjerm.

Klar lydoverføring
Lyden er klar og tydelig, og ved å se ansiktet til personen man snakker med er det lettere å høre og forstå hva de sier.

Kun én knapp
Komp er enkel å bruke. Med kun én knapp som skrur apparatet på, av og kontrollerer volum er det vanskelig å gjøre feil.

Sitat fra pårørende: "Jeg skaffet en slik til vår kjære mor som fortsatt er innestengt på omsorgssenter pga. pandemien. Hun er dement, vi sender bilder, hilsninger og har VK-treff med henne. Selv styrer vi dette fra en app. Fungerer veldig bra. Mor, som er dement, kan snakke om de menneskene som er på bildene, forteller videre til pleierne og andre som vil høre på".

Komp er avhengig av internett for å fungere, den kan kobles til WIFI (trådløs-nettverk). Hvis man ikke har WIFI, er det mulig å sette opp mobilt 4G-nettverk som KOMP kan koble seg på.  

Komp er til privat bruk, der man disponerer den selv. Må kjøpes privat. 

Kan bestilles via link (har også vært mulig å bestille i noen elektrobutikker).

https://www.noisolation.com/no/komp/

 

I Sør-Aurdal er det også anskaffet ipader på institusjon, trykk her for å lese mer om det.