Nasjonal portal for bekymringsmeldinger

Barnevern - Klikk for stort bildeInterkommunal barneverntjeneste har nå tatt i bruk Nasjonal portal for bekymringsmeldinger. Er du bekymret for et barn eller en familie i en av våre kommuner kan du nå enkelt melde din bekymring digitalt.  

Hvis du er bekymret for om et barn får god nok omsorg, bør du melde fra til barnevernet. Du trenger ikke være sikker på at noe er galt. Når du har sagt fra, er det barnevernets jobb å vurdere hvordan meldingen skal følges opp. Som privatperson kan du nå melde din bekymring digitalt: https://bekymringsmelding.fiks.ks.no/.

Dersom du som privatperson ønsker å være anonym må du fortsatt sende bekymringsmeldingen per post til Interkommunal barneverntjeneste i Valdres, Postboks 143, 2901 FAGERNES, eller ta kontakt på telefon 61 35 65 60. Offentlig ansatte og andre med profesjonsbestemt taushetsplikt har ikke anledning til å være anonyme omkring bekymringsfulle forhold for barn som de har kjennskap til igjennom sitt arbeid.

Alle offentlig ansatte og andre med profesjonsbestemt taushetsplikt, har plikt til å melde fra til barnevernet hvis de er alvorlig bekymret for et barn. Som offentlig ansatt eller yrkesutøver med profesjonsbestemt taushetsplikt kan du melde din bekymring digitalt her: https://bekymringsmelding.fiks.ks.no/offentlig.

Tjenesten er sikker. Man logger inn med bank-ID og bekymringmeldingen blir sendt direkte inn i barneverntjenestens fagsystem. Sømløst, raskt og effektivt - til barnets beste.