Hold fokus!

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune - Klikk for stort bildeBåde Norge og Sør-Aurdal kommune har vært preget av unntakstilstand lenge. Det er flott å se at så mange stiller opp og gjør sitt beste. Og for at innsatsen ikke skal være forgjeves må vi fortsatt holde fokus!

Nå åpner barnehage og skole gradvis igjen. Frisører og fysioterapeuter kan starte opp forsiktig. Hytteforbudet er opphørt, og campingplasser er åpnet for faste vogner. Dessuten så er vi sulteforet på menneskelig kontakt og på andre omgivelser enn vår egen stue eller hage. Dette betyr at det vil bli mer bevegelse i folket. Vi vil få flere kontaktflater, og dermed større smitterisiko.

Vi tror det er riktig å gradvis åpne samfunnet igjen, for et sted må man jo begynne. Men situasjonen vil fortsatt være krevende i en tid framover.

Vi vil minne om at selv om den første bølgen i Norge er på retur, så herjer epidemien videre, og befolkningen i Norge er ikke immun. Det er derfor fortsatt viktig å følge smitteverntiltakene.

De statlige myndighetene har videreført de strenge tiltakene, og gjennomgående råd som fortsatt gjelder er følgende:

  • Ikke flere enn fem i en gruppe, med unntak for de som er i samme husstand
  • Hyppig og grundig håndvask
  • Hold to meters avstand til andre
  • Host i albuen
  • Hold deg hjemme hvis du er syk
  • Redusere fritidsreiser

Til slutt: Det begynner å bli lenge, dette livet med restriksjoner. Har du ringt naboen? Har du tatt en telefon til noen du tror kan trenge det? Dette er uansett en oppfordring: Ta godt vare på hverandre!


God helg fra beredskapsgruppa