Korona-viruset

Klikk for stort bildeSør-Aurdal kommune følger situasjonen fortløpende, og det er tett samarbeid med Fylkesmannen, Sykehuset Innlandet og Folkehelseinstituttet.

  • Antall testede pr. 26.06: 155 
  • Antall personer i karantene pr. 26.06: 0 
  • Antall påvist smittede pr. 26.06:

Det er bestemt at Sør-Aurdalshallen holdes stengt frem til skolestart og kommunale bygg leies ikke ut i løpet av sommeren. Dette vurderes på nytt i beredskapsmøte den 3. august.

 

Felles appell fra ordførerne og fylkesmannen i Innlandet:

Smitten tar ikke ferie - hold den på avstand.

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Vi ser dessverre ingen mulighet for å åpne sentrene og dørene vil fortsatt være låst for å forebygge smittespredning gjennom sommeren.

Det er fortsatt mulighet å ta imot besøk utendørs og inne i egen leilighet (max to innendørs for å ivareta 1 m avstand).

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Det er nå besluttet å delvis åpne rådhuset for publikum igjen.

Vi åpner hovedinngangen slik at publikum kommer direkte inn for å snakke med ansatt i resepsjonen. Innvendige dører skal fortsatt være låst. 

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Fra tirsdag 2.juni vil det åpnes opp for mer besøk. Hensyn til daglig drift og smittevernregler må likevel ivaretas.

Beredskapsgruppa i Sør-Aurdal kommune har de siste dagene mottatt flere henvendelser angående gjenåpning av forskjellige funksjoner og tjenester i kommunen. Dette kan være spørsmål om når ungdomsklubbene i kommunen kan åpne igjen til når hjemmekontorordningen avsluttes.

Vi ønsker med dette å prøve å besvare noe av de henvendelsene vi får inn.

Regjeringen har lagt fram plan for videre håndtering av covid-19 og en tidsplan for nedbygging av de mest inngripende tiltakene. I løpet av neste uke skal alle grunnskoler og videregående skoler åpne for alle trinn.

Kriseledelsen i Sør-Aurdal kommune har bestemt at hovedbiblioteket på Bagn kan åpnes igjen tirsdag 12.mai med noen begrensninger.

I første omgang er det kun åpent for utlån og innleveringer og maks 5 personer får tillatelse til å komme inn om gangen.

Testkapasiteten i Norge har økt formidabelt de siste ukene. Derfor utvides lista over de som er prioritert for testing for koronavirussykdom.

Klikk på lenken for mer informasjon: https://www.fhi.no/nyheter/2020/testkriterier-utvides/

Helsestasjon- og skolehelsetjenesten følger anbefalingene fra Helsedirektoratet. Foreldre og barn vil bli kalt inn til vanlige konsultasjoner. Vi gjennomfører ikke gruppekonsultasjoner og vil kalle inn barn med god tid mellom hver konsultasjon.