Korona-viruset

Klikk for stort bildeSør-Aurdal kommune følger situasjonen fortløpende, og det er tett samarbeid med Fylkesmannen, Sykehuset Innlandet og Folkehelseinstituttet.

  • Antall testede pr. 27/11: 988 
  • Antall personer i karantene pr. 27/11: 5 
  • Antall påvist smittede pr. 27/11: 1 

Lenger ned på siden finner du oppdaterte artikler om koronasituasjonen. De nyeste ligger øverst i listen.

Test deg om du er syk

Dersom du får du symptomer som feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller sykdomsfølelse skal du teste deg. Undersøkelse og testing for Covid-19 er gratis for alle.

  • Hold minst 1 meter avstand
  • Begrens antall nærkontakter
  • Vask hender ofte og grundig
  • Hold deg isolert hvis du er syk

Ta vare på hverandre

Korona

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Det er fortsatt ingen positive koronatester i Sør-Aurdal. Fritidsaktiviteter kan dermed starte opp igjen fra uke 49.

Takk for at du deltar i dugnaden. Det hjelper!

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Sør-Aurdal kommune har i kveld mottatt svar på samtlige tester tatt før helgen. Samtlige tester er negative og vi kan med det si at ingen er blitt smittet av Covid-19 denne gang. 

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Kommunen fikk den 19. november beskjed om at en person med påvist smitte har hatt nærkontakt med flere personer i Sør- Aurdal kommune. Personen med påvist smitte er bosatt i en annen kommune.  

Norge er i starten på andre smittebølge. Viruset sprer seg raskt og alle fylker har nå smitteutbrudd. Regjeringen innfører derfor nye nasjonale smitteverntiltak fra 5. november. 

For å unngå at Norge havner i samme situasjon som mange europeiske land, innfører regjeringen nye målrettede tiltak for en tidsbegrenset periode. Sør-Aurdal kommune følger anbefalingene fra regjeringen. De nasjonale tiltakene trer i kraft ved midnatt, natt til onsdag 28. oktober.

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Sør-Aurdal kommune har i dag registrert sitt første tilfelle av Covid-19 smitte.

Smittested er kartlagt til utlandet.

Det registrerte smittetilfellet gjelder en person med folkeregistrert adresse i Sør-Aurdal kommune. Personen bor i annen kommune.

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Kommunale bygg, gymsaler og Sør-Aurdalshallen,med unntak av svømmebassenget, åpner opp for aktivitet på kveldstid fra 12. oktober.

De lag og foreninger som har avtalt treningstid kan starte opp sine aktiviteter dersom de følger smittevernsreglene til Sør-Aurdal kommune. De som ønsker treningstid utover det som allerede ligger inne i planene, må fylle ut søknaden som finnes her:

Sør-Aurdalshallen - Sør-Aurdal kommune (sor-aurdal.kommune.no)

regjeringens nettside finner du kortversjonen av det du trenger å vite som forelder i forbindelse med koronasituasjonen. Der kan du også klikke deg videre for å lese mer om de forskjellige reglene.

Har du spørsmål vedrørende korona-situasjonen? Da kan du ringe legekontoret på tlf 90 29 20 09. Telefonen er åpen i tidsrommet kl. 8 - 15, mandag - fredag.

Vi tester for Covid-19 alle hverdager og alle med symptomer skal testes. Ring 90 29 20 09 for avtale.

Det er viktig at kommunen har oversikt over alle som sitter i karantene, og vi ber om at du benytter samme telefonnummer om du er i karantene og ikke har informert om dette før.

Helsedirektoratet har sendt ut et informasjonsskriv til reisende om testing ved koronatestsentre ved grenseoverganger.