Korona-viruset

Klikk for stort bildeSør-Aurdal kommune følger situasjonen fortløpende, og det er tett samarbeid med Fylkesmannen, Sykehuset Innlandet og Folkehelseinstituttet.

  • Antall testede pr. 28.05: 125 
  • Antall personer i karantene pr. 28.05:
  • Antall påvist smittede pr. 28.05:
Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Fra tirsdag 2.juni vil det åpnes opp for mer besøk. Hensyn til daglig drift og smittevernregler må likevel ivaretas.

Beredskapsgruppa i Sør-Aurdal kommune har de siste dagene mottatt flere henvendelser angående gjenåpning av forskjellige funksjoner og tjenester i kommunen. Dette kan være spørsmål om når ungdomsklubbene i kommunen kan åpne igjen til når hjemmekontorordningen avsluttes.

Vi ønsker med dette å prøve å besvare noe av de henvendelsene vi får inn.

Regjeringen har lagt fram plan for videre håndtering av covid-19 og en tidsplan for nedbygging av de mest inngripende tiltakene. I løpet av neste uke skal alle grunnskoler og videregående skoler åpne for alle trinn.

Kriseledelsen i Sør-Aurdal kommune har bestemt at hovedbiblioteket på Bagn kan åpnes igjen tirsdag 12.mai med noen begrensninger.

I første omgang er det kun åpent for utlån og innleveringer og maks 5 personer får tillatelse til å komme inn om gangen.

Testkapasiteten i Norge har økt formidabelt de siste ukene. Derfor utvides lista over de som er prioritert for testing for koronavirussykdom.

Klikk på lenken for mer informasjon: https://www.fhi.no/nyheter/2020/testkriterier-utvides/

Helsestasjon- og skolehelsetjenesten følger anbefalingene fra Helsedirektoratet. Foreldre og barn vil bli kalt inn til vanlige konsultasjoner. Vi gjennomfører ikke gruppekonsultasjoner og vil kalle inn barn med god tid mellom hver konsultasjon.

Klikk på lenken nedenfor for å se informasjon fra Innlandstrafikk i forbindelse med skolestart:

 

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Både Norge og Sør-Aurdal kommune har vært preget av unntakstilstand lenge. Det er flott å se at så mange stiller opp og gjør sitt beste. Og for at innsatsen ikke skal være forgjeves må vi fortsatt holde fokus!

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

 Fra onsdag 22. april starter ergo- og fysioterapitjenesten gradvis opp igjen med tilnærmet normal drift. Godt smittevern er viktig i tjenesten. Det vil av den grunn være noe redusert kapasitet en tid fremover.

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Sør-Aurdal kommune oppfordrer alle om å følge myndighetenes sterke oppfordring om å begrense unødvendig reiseaktivitet.

Kommunen vil imidlertid innrette seg etter nasjonale retningslinjer, der forbudet mot å overnatte på fritidseiendom utenfor bostedskommunen opphører fra og med 21. april 2020.