Korona-viruset

Klikk for stort bildeSør-Aurdal kommune følger situasjonen fortløpende, og det er tett samarbeid med Fylkesmannen, Sykehuset Innlandet og Folkehelseinstituttet.

Lenger ned på siden finner du oppdaterte artikler om koronasituasjonen. De nyeste ligger øverst i listen.

  • Antall testede pr. 29/4: 2174
  • Antall personer i karantene pr. 29/4: 0  
  • Antall personer i ventekarantene pr. 29/4:
  • Antall påvist smittede totalt pr. 29/4: 16 (ingen nye) 

Oversikt smittetall

Test deg om du er syk

Dersom du får du symptomer som feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller sykdomsfølelse skal du teste deg. Undersøkelse og testing for Covid-19 er gratis for alle.

  • Hold minst 1 meter avstand
  • Begrens antall nærkontakter
  • Vask hender ofte og grundig
  • Hold deg isolert hvis du er syk

Ta vare på hverandre

Korona

Oppdaterte besøksrutiner ved Sør-Aurdalsheimen pr. 1.5.21:

Sør-Aurdal kommune fikk, sammen med de andre valdreskommunene, karantenesatt innbyggere i forbindelse med covid-situasjonen rundt russen sist helg.

Regjeringen har kommet med en oversikt over nasjonale tiltak som gjelder for hele landet. Oversikten inneholder endringer som trådte i kraft 16. april. Områder som har svært strenge tiltak lokalt og regionalt, vil fortsatt beholde disse tiltakene. 

Regjeringen la 7. april frem en gjenåpningsplan som består av fire trinn og en oversikt over hvilke tiltak som lettes på i hvert trinn.

Vi har i løpet av helgen ikke mottatt flere positive testresultater. 3 personer er fremdeles i isolasjon og 63 personer er i karantene. Ingen personer sitter i ventekarantene. 

Det er testet ca. 200 personer de siste dagene. Totalt 3 er bekreftet smittet med britisk virus. Vi har 87 personer i karantene og 70 personer i ventekarantene.  

Sør-Aurdal kommune har i dag fått bekreftet 2 positive tester. Det er testet 17 personer, og det skal testes flere torsdag.  

Kommunen har nå 2 personer i isolasjon. Det er sporet opp 42 nærkontakter som er kontaktet og satt i karantene, og 84 personer er i ventekarantene. 

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Kommunen følger nasjonale anbefalinger og opprettholder sine tiltak for bruk av kommunale bygg. 

Det er åpnet opp for aktiviteter i kommunale bygg for barn og unge opp til 20 år med smittevernregler gitt i Helsedirektoratets veileder:

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Økt avstand og færre nære kontakter er to sentrale smittereduserende tiltak i håndteringen av koronapandemien. Ved å øke avstanden mellom mennesker og redusere antall kontakter, reduseres risikoen for å bli smittet av personer som ikke vet at de er smittet. 

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Sør-Aurdal kommune vil i løpet av denne uken ha vaksinert alle pasienter på Sør-Aurdalsheimen  som ønsker det med sin første dose.