Korona-viruset

Klikk for stort bildeSør-Aurdal kommune følger situasjonen fortløpende, og det er tett samarbeid med Fylkesmannen, Sykehuset Innlandet og Folkehelseinstituttet.

  • Antall testede pr. 14.09: 563 
  • Antall personer i karantene pr. 14.09: 0 
  • Antall påvist smittede pr. 14.09:

regjeringens nettside finner du kortversjonen av det du trenger å vite som forelder i forbindelse med koronasituasjonen. Der kan du også klikke deg videre for å lese mer om de forskjellige reglene.

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Sør-Aurdal kommune åpner opp for bruk av kommunale bygg på kveldstid fra 5.oktober.

Følgende betingelser gjelder:

 

Har du spørsmål vedrørende korona-situasjonen? Da kan du ringe legekontoret på tlf 90 29 20 09. Telefonen er åpen i tidsrommet kl. 8 - 15, mandag - fredag.

Vi tester for Covid-19 alle hverdager og alle med symptomer skal testes. Ring 90 29 20 09 for avtale.

Det er viktig at kommunen har oversikt over alle som sitter i karantene, og vi ber om at du benytter samme telefonnummer om du er i karantene og ikke har informert om dette før.

Helsedirektoratet har sendt ut et informasjonsskriv til reisende om testing ved koronatestsentre ved grenseoverganger.

Det har den siste tiden vært rapportert en betydelig økende insidens i flere land og regioner i EU/EØS. Fra lørdag 15 august krever derfor regjeringen innreisekarantene for reisende fra fem nye land i EU/EØS, i tillegg til reisende fra Færøyene, seks regioner i Sverige og to regioner i Danmark.

Klikk her for mer informasjon.

Fra onsdag 12. august 2020 vil Folkehelseinstituttet publisere informasjon om offentlig kommunikasjon hvor personer kan ha blitt utsatt for covid-19.

På grunn av korona-situasjonen ble årets konfirmasjoner flyttet til i høst. Vi ønsker derfor å minne om Folkehelseinstituttets anbefalinger om smittevern for sosiale sammenkomster for å hindre spredning av covid-19.

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Har du vært på reise utenfor Norge, inkludert "grønne områder", ber vi om at du ikke besøker Sør-Aurdalsheimen, Hedalen bo og servicesenter og omsorgsboligene eller folk som er i risikogruppene de første 10 dagene etter hjemkomst.

Har du besøk fra utlandet ber vi om at du tar forhåndsregler.

 

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Vi ser dessverre ingen mulighet for å åpne sentrene og dørene vil fortsatt være låst for å forebygge smittespredning gjennom sommeren.

Det er fortsatt mulighet å ta imot besøk utendørs og inne i egen leilighet (max to innendørs for å ivareta 1 m avstand).

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune

Det er nå besluttet å delvis åpne rådhuset for publikum igjen.

Vi åpner hovedinngangen slik at publikum kommer direkte inn for å snakke med ansatt i resepsjonen. Innvendige dører skal fortsatt være låst.