Korona-viruset

Klikk for stort bildeSør-Aurdal kommune følger situasjonen fortløpende, og det er tett samarbeid med Fylkesmannen, Sykehuset Innlandet og Folkehelseinstituttet.

  • Antall personer i karantene i Sør-Aurdal pr. 07.04: 3 stk
  • Antall påvist smittede i Sør-Aurdal pr. 07.04: 0 stk

Vi har i påska følgende beredskap tilknyttet Covid-19:

Det er anskaffet ipader for å sikre at beboerne kan få mulighet til å kommunisere med familie og venner på nettet.

Det er viktig at kommunen har oversikt over alle som sitter i karantene.

Ta kontakt med legekontoret på tlf 90 29 20 09 om du ikke har informert om dette før.

Kommuneoverlegen

Hjemmetjenesten har sendt ut et brev med informasjon til tjenestemottakere og pårørende i forbindelse med korona-utbruddet. Brevet kan leses her. (PDF, 242 kB)

Valdres jordmortjeneste følger de nasjonale retningslinjer så langt det lar seg gjøre, men tilpasset Covid-19.

Har du luftveissymptomer, sitter i karantene eller isolasjon pga Covid-19, ring oss i forkant av din planlagte konsultasjon. 

Campingplassene i Sør-Aurdal er stengt. Plassene stengte før Regjeringen vedtok forbud mot opphold og overnatting på fritidseiendommer 19 mars.

Valdres Natur- og Kulturpark, Visit Valdres og Valdres Næringshage har laget en spørreundersøkelse for å få kunnskap om tilstanden for næringslivet i Valdres nå om dagen. Undersøkelsen er distribuert per mail. 

Vi anmoder alle næringsbedrifter i Sør-Aurdal om å svare på spørreundersøkelsen.

Det har kommet klare råd om at alle bes å være mest mulig hjemme, men hva betyr dette for barn som har delt bosted og samvær under koronautbruddet?

Anbefalingen er å redusere antall kontakter til et så lavt nivå som mulig. Man kan omgås søsken som normalt, dette gjelder også barn som har flere hjem.

Vi er inne i ei merkelig tid; det kan til tider føles som om vi lever litt “i vakuum”. Hverdagen er ikke slik den tidligere har vært, og det er helt normalt at vi alle kjenner litt på frykten for smitte. Vi gjør alle det vi kan for å unngå å bli eksponert for smitte samt føre smitten videre. Den dugnaden vi nå er en del av er både rørende og imponerende!