Mestringskurs i 2023

Nasjonalt senter for aldring og helse arrangerer mestringskurs i 2023 for yngre pårørende til personer med demens, samt yngre personer med demens og deres pårørende.

Møteplass for mestring – Kurs for personer som har fått demens før 65 års alder sammen med nær pårørende, fortrinnsvis partner

Seks årlige kurs i alle landets helseregioner. Tre dager med overnatting. Deltakeravgift 1.000 kr per par for kost og losji. Reiseutgifter med billigste transportmiddel over 1.000 kroner per par dekkes. Her finner du mer informasjon, datoer for kurs i de ulike regionene og påmeldingsskjema.

Tid til å være ung? – Landsdekkende helgekurs for unge mellom 18 og 30 år som har en mor eller far med demens

To årlige helgekurs. Tjøme i Vestfold og Telemark 28.-30. april og Selbu i Trøndelag 15.-17. september. Starter fredag kveld og avsluttes med lunsj søndag. Alle utgifter til reise og opphold blir dekket. Her finner du mer informasjon om og påmeldingsskjema til helgekurs.  

Hvem ser meg? Sommerleir - Landsdekkende sommerleir for barn under 18 år, sammen med frisk forelder eller annen ressursperson

Arrangeres 29.juni – 2.juli på Honne hotell og konferansesenter. Starter torsdag ettermiddag og avsluttes med lunsj søndag. Alle utgifter til reise og opphold blir dekket. Her finner du mer informasjon om og påmeldingsskjema til sommerleir.  

Andre aktuelle informasjonstilbud for barn og unge

Nettsider om demens for barn.

Nettsider om demens for ungdom og unge voksne.

Podkasten Tid til å være ung - Om å være ung og ha en forelder med demens.

Tilbudene administreres av Aldring og helse, i samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen, på oppdrag fra Helsedirektoratet og er en del av pårørendetiltakene i Demensplan 2025. Kursene gjennomføres i samarbeid med kompetansemiljøer i kommuner og spesialisthelsetjenesten.