Koronavaksinering i Sør-Aurdal

Kommunevåpenet til Sør-Aurdal kommune - Klikk for stort bildeGår det slik vi håper vil koronavaksinering starte rett over nyttår, prioritering vil etter regningslinjer fra FHI bli som følger:

  1. Beboere ved sykehjem og omsorgsboliger
  2. Eldre over 85 år
  3. Eldre over 75 år
  4. Eldre over 65 år
  5. Personer fra 18–64 år med en eller flere sykdommer
  6. Helsepersonell med pasientkontakt. Denne gruppa vil få høyere prioritet hvis smittepresset i det norske samfunnet skulle øke.
  7. Øvrige

Alle over 65 år som er folkeregistrert i Sør-Aurdal vil bli ringt til i nær fremtid med spørsmål om de ønsker å bli vaksinert eller ikke. Det er viktig at alle gjør seg opp en mening om dette i forkant da det er svært mange som skal ringes.

Alle som sier ja til vaksine vil bli kontaktet for time når vi har fått vaksinen. Det vil komme mer utfyllende informasjon når vaksinen er klar. Det settes da opp to avtaler med ca tre ukers mellomrom

Folk som oppholder seg i kommunen over lengre tid, men ikke er folkeregistrert her bes ta kontakt. Ring da tlf 46953413 for å gi beskjed om du ønsker vaksine eller ikke.

Om du har svart nei eller vet ikke og ombestemmer deg kontakter du legekontoret 61348550 eller vaksinetelefonen 46953413.

Målet fra nasjonalt hold er å oppnå en høy vaksinasjonsgrad.

Ønskes det mer informasjon om vaksinen henvises det Folkehelseinstituttets hjemmesider: https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/koronavaksine/

 

Med hilsen

Nerijus Gintalas
Kommuneoverlege Sør-Aurdal kommune