Valdres kortfilmfestival

Program, påmelding og lenke til innsending av filmer finner du på Valdres kortfilmfestival sin nettside.

Dato
28. november 2021
Tid
16:00 - 21:00
Sted
C-blokka, Sør-Aurdal ungdomsskole

Søndag 28.11.2021 arrangeres Valdres kortfilmfestival for ungdom i Valdres for første gang.

Vi ønsker å invitere alle ungdommer som har laget en kortfilm om å melde seg på med sin film. Lenke til hvor man man kan sende inn film finner du her: www.valdresfilm.no. Ingen kortfilmer er for korte - men de bør ikke være over en time! Vi skal rekke å se flest mulig;-)
Hvis du er voksen og vet at sønnen, datteren din, eller en vennegjeng lager filmer - tips dem om dette arrangementet.

Sebastian Hansen og Martin Bordewich Strøm er etterhvert erfarne filmungdommer som selv møttes på filmcamp da Teknoklubben Sør-Aurdal arrangerte i samarbeid med UKM Valdres for et par år siden. De har også deltatt som filmmann og produsent da den kjente filmskaperen Kalle Furst ville lage kortfilm i Valdres tidligere i år. Martin var også faglig ansvarlig på filmcamp sommeren 2020. Da ble det produsert en flott og spennende actionfylt kortfilm som kommer til å bli vist på søndag!

Martin og Sebastian skal rett etter kortfilmfestivalen arrangere filmkurs/ filmcamp sammen for å bidra til at flere ungdommer kommer sammen for å produsere en kortfilm. Det blir gratis å delta - og vi håper på nærmere 10-13 deltakere - gjerne fra hele Valdres.

Det er gratis å delta på Valdres kortfilmfestival.
Arrangørene legger alle kortfilmer på youtubekanal og på nettsiden. Vi kårer en «publikumspris» som får med seg en premie.

Vi ønsker å invitere ungdommer fra hele Valdres. Dette blir gøy og sosialt. Vi er i en gymsal - og oppfordrer ungdommene til å holde god avstand til hverandre. Vi vil orientere om filmcamp og oppfordrer ungdommene også til å melde seg på dette.

Dersom noen som ønsker å delta er forhindret fra å møte opp fysisk grunnet corona - fikser vi det slik at det kan kobles opp digitalt.

Våre sponsorer er UKM Norge, UKM Valdres, Sør-Aurdal kommune og Østnorsk filmsenter.

Arrangører er Teknoklubben Sør-Aurdal og Kreativitetsakseleratoren AS

Scene fra kortfilmen Senternissen, foto Sonja Bordewich

Foto: Sonja Bordewich
Scene: Dramatisk kamp i kortfilmen «Senternissen». Denne ble produsert av ungdommer på filmcamp for et par år siden. Kortfilmen skal vises på Valdres kortfilmfestival. Skuespillere var Kristian Strøm og Knut Hougsrud, kameramann er Martin Bordewich Strøm. Sebastian Hansen og Maja Hansebakken var med å lage manus.