Skip Navigation Links(Hjem) > Aktuelt

Treffpunkt Valdres - rekruttering av frivillige

Logo barn og unge som pårørende - Klikk for stort bilde

I Valdres pågår nå et regionalt prosjekt; «Barn og unge som pårørende». Målet med prosjektet er å utvikle god praksis for å ivareta barn og unge som er pårørende i Valdres; Se dem, og gi dem det de trenger.

Et av tiltakene det jobbes med i prosjektet, er å etablere «Treffpunkt Valdres», en møteplass for barn mellom 6 og 16 år, som lever i familier der en av foreldrene eller søsken er syke.

«Treffpunkt» etableres i samarbeid med Kreftforeningen, og du kan lese mer om tiltaket her: https://kreftforeningen.no/vare-tilbud/treffpunkt---moteplass-for-barn-og-unge-som-er-parorende/

Det som imidlertid blir spesielt for «Treffpunkt Valdres», er at det blir diagnoseuavhengig. Tilbudet som skal etableres her, vil derfor bli et tilbud til alle barn og unge som er pårørende, ikke bare av kreft, men av all alvorlig sykdom og død, samt rus og psykiatri.

Tilbudet skal drives av frivillige, og vi er allerede godt i gang med rekruttering av disse. Vi trenger imidlertid flere!! Kan det tenkes at dette er noe for deg? Har du et engasjement for barn og unge, og ønsker å bidra til at disse barna får et tiltrengt avbrekk i en vanskelig hverdag? Kanskje du også kjenner noen du tenker dette kunne være aktuelt for, og som du kan få med deg inn i dette viktige, frivillige arbeidet? Da kan du/dere melde deres interesse her: https://frivillig.no/kreftforeningen/vil-du-hjelpe-barn-og-unge-som-er-prrende-til-alvorlig-syke-i-valdres, eller ta kontakt med en av medlemmene i prosjektgruppa i Valdres.

Planen for oppstart av «Treffpunkt Valdres» er februar 2018. Nødvendig opplæring vil bli gitt.

Kontaktperson i Sør Aurdal:

Marit Sundvold Brustad
Psykisk helsearbeid/Helsestasjonen /medlem av prosjektgruppa «Barn og unge som pårørende»

E-post: marit.sundvold.brustad@sor-aurdal.kommune.no

Publisert av Ann Carina Wold. Sist endret 07.11.2017
Tingvollbakkin 15
2930 Bagn
postmottak@sor-aurdal.kommune.no
Tlf:   (+47) 61 34 85 00
Fax: (+47) 61 34 85 01
08-15.30 (15/5-15/9)
08-16 (16/9-14/5)