Skip Navigation Links(Hjem) > Aktuelt

Skolestart og trafikksikkerhet

Trafikksikkerhet - vegetasjon som hindrer sikt - Klikk for stort bilde

Vegetasjon som hindrer sikten kan føre til farlige situasjoner i trafikken. Snart er det skolestart og vi i ønsker at flest mulig av elevene skal kunne gå og sykle til skolen. Det gir en fin start på dagen, er godt for kroppen og skaper motivasjon for læring.

Vi oppfordrer folk som bor langs trafikkerte veier til å klippe hekker og busker på eiendommene sine – av hensyn til egen og andres sikkerhet. Dette vil gjøre trafikksikkerheten langs skoleveien bedre.

Høye, tette hekker ved avkjørsler eller store greiner som henger ut i veikryss gjør det svært uoversiktlig for både bilister, syklister og gående. Dette er en økende utfordring i sommermånedene. Å sørge for fri sikt langs veiene er så viktig at ansvarsforholdene er nedfelt i vegloven.

Det er du som bor langs veien som er ansvarlig for å klippe hekk og busker på eiendommen din slik at det er god sikt ved veikryss og ved avkjørselen.

Mange må også krysse gang- og sykkelvei for å kjøre ut på bilveien. Da er det spesielt viktig at hekker, trær eller gjerder ikke hindrer sikten, slik at man oppdager andre trafikanter i tide til å stoppe.

Mer informasjon om trygghet i trafikken finner du på: www.tryggtrafikk.no/tema/skole

Publisert av Ann Carina Wold. Sist endret 07.08.2017
Tingvollbakkin 15
2930 Bagn