Skip Navigation Links(Hjem) > Aktuelt

BraMat-kurs for barnefamilier i Sør-Aurdal

Det lages bananpannekaker på BraMat-kurs. - Klikk for stort bilde

For andre gang har Helsestasjonen og Frisklivssentralen i høst arrangert BraMat-kurs for barnefamilier. Kurset er bygget på de nasjonale retningslinjene for kosthold og fysisk aktivitet.

I løpet av fem treff lærer deltakerne fakta om kosthold, i tillegg til praktiske oppgaver. Blant annet hvor mye frukt og grønnsaker man bør få i seg, hvor mye og hvorfor man bør få i seg fiber, hva som er sunt og usunt fett. Her er formålet å vise at det kan gjøres enkelt.

Kokkene er klare til å spise mat - Klikk for stort bilde Rune Larheim

Vi forsøker å vektlegge betydningen av de små stegene og valgene i hverdagen. Kurset skal bidra til å øke bevisstheten rundt eget kosthold og egen hverdag, og motivere deltakere til å gjøre endringer. De fleste av oss har nok tanker om noe vi kunne gjort annerledes eller bedre når det kommer til kosthold.

Noe av det som blir formidlet på kurset, er hvordan gjøre gode og enkle valg i butikken ved å se på og lære å lese matvareemballasje. I butikken finnes det mange forlokkende emballasjer som kan se ut som sunne alternativer uten at de nødvendigvis er det. Vi vil lære deltakerne å kunne sammenligne matvarer i butikken. Et annet tema som kommer opp på kursene, er hvordan man kan vurdere det man leser i sosiale medier og artikler i ukeblad. Her er det viktig å være kritisk, og kunne vurdere det man leser, for her er det et hav av informasjon.

Et av treffene foregår på skolekjøkkenet. Her var fokuset enkle, raske og sunne retter, etter deltakernes ønske. Helsestasjonen og Frisklivssentralen håper de kan fortsette å ha BraMat-kurs for barnefamilier hver høst. Vi har det veldig gøy på kurs, og lærer masse av deltakerne. Påmeldingen til neste års kurs er før sommerferien i 2017.

Om du ønsker individuell veiledning i kosthold, ta kontakt med frisklivsveileder Ida på tlf. 97 66 41 50.

Hilsen kursholderne Reidun Haugen Gran(helsesøster) og Ida Blåfjelldal(frisklivsveileder)

Publisert av Ann Carina Wold. Sist endret 13.12.2016
Tingvollbakkin 15
2930 Bagn